Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Łatwa babka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Babkę ziemniaczaną podawać z sosem jako dodatek do dania z mięsem

Łatwa babka ziemniaczana

Składniki:

Łatwa babka ziemniaczana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łatwa babka ziemniaczana
Ziemniaki obrać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do miski włożyć masło, zimne ziemniaki, żółtka i żółty ser i dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku pieprzem. Następnie do masy dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę ziemniaczaną przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy i wstawić do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 40 minut.