jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Łatwa pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łatwa pieczeń rzymska, polecana na obiad

Łatwa pieczeń rzymska

Składniki:

Łatwa pieczeń rzymska

 

  • 1,5 szklanki bułki pokrojonej w kostkę
  • 1 szklanka mleka
  • 90 dag mielonej wołowiny
  • 1/2 szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1/2 szklanki tartej marchwi
  • 1 posiekana cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Łatwa pieczeń rzymska
Nagrzać piekarnik do 190 stop. C.
W dużej misce namoczyć bułkę w mleku.
Pozostawić na 5 minut.
Następnie dodać mieloną wołowinę, posiekany seler naciowy, tartą marchewkę, posiekaną cebulę, jajko i chrzan.
Przyprawć solą i pieprzem.
Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na blachę.
Pieczeń piec w piekarniku przez 1 godzinę.