Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto z budyniem
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dosypujemy cukier i żółtka - stopniowo, po jednym. Na końcu dodajemy mąkę, wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia..Robimy to również stopniowo, po trochu. Mieszamy starannie ale delikatnie. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie gotujemy budyń razem z trzema szklankami mleka. Po ugotowaniu lekko go studzimy. Wykładamy budyń na upieczony i lekko przestudzony biszkopt. Przykrywamy go pokruszonymi na spore kawałki herbatnikami. Przygotowujemy polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy podgrzewamy ciągle mieszająć, aż do momentu kiedy się rozpuszczą i połącza. Ciasto polewamy ciepłą polewą.
misia5