vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Łatwy dorsz prawie po grecku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwy dorsz prawie po grecku.

Łatwy dorsz prawie po grecku.

Składniki:

Łatwy dorsz prawie po grecku.

 

  • 2 płaty mrożonego dorsza
  • mały por
  • mała cebula
  • gotowana marchewka w kostce ok.1,5 szklanki
  • karton przecieru pomidorowego z chili Primo Gusto
  • masło
  • kulek ziela angielskiego, łyżka ziół prowansalskich, łyżka złotego cukru, szczypta cury, łyżeczka Vegety, łyżka Magi.

 

 

Sposób przygotowania:

Łatwy dorsz prawie po grecku.
1.Dorsza wstawiam do pieca na 30 minut. W czasie pieczenia zajmuję się sosem.

2. Na maśle podsmażam pokrojonego drobno pora i cebulę.

3.Dodaję karton przecieru, wrzucam marchewkę i przyprawy. Zagotowywuję i sprawdzam smak. Jeśli jest OK to gotuję na małym ogniu przez ok. 10 minut.

4.Kroję dorsza w paski szerokości ok. 3 cm i robię przekładańca w misce rozpoczynając od czerwonej warstwy.