Sposób przygotowania:
Łatwy dorsz prawie po grecku.
1.Dorsza wstawiam do pieca na 30 minut. W czasie pieczenia zajmuję się sosem.
2. Na maśle podsmażam pokrojonego drobno pora i cebulę.
3.Dodaję karton przecieru, wrzucam marchewkę i przyprawy. Zagotowywuję i sprawdzam smak. Jeśli jest OK to gotuję na małym ogniu przez ok. 10 minut.
4.Kroję dorsza w paski szerokości ok. 3 cm i robię przekładańca w misce rozpoczynając od czerwonej warstwy.
2. Na maśle podsmażam pokrojonego drobno pora i cebulę.
3.Dodaję karton przecieru, wrzucam marchewkę i przyprawy. Zagotowywuję i sprawdzam smak. Jeśli jest OK to gotuję na małym ogniu przez ok. 10 minut.
4.Kroję dorsza w paski szerokości ok. 3 cm i robię przekładańca w misce rozpoczynając od czerwonej warstwy.