Sposób przygotowania:
Lazania gołąbkowa
Liście kapusty sparzamy krótko w gorącej wodzie ( około 2 minut). Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Seler trzemy na tarce.
Do miski wkładamy mięso mielone, cebulę i czosnek, jajko, seler, bułkę tartą, jogurt naturalny, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
Formę do zapiekania smarujemy np. masłem i układamy po kolei liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną.
Zapiekamy w temp.180 stopni przez 1 godzinę.
Do miski wkładamy mięso mielone, cebulę i czosnek, jajko, seler, bułkę tartą, jogurt naturalny, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
Formę do zapiekania smarujemy np. masłem i układamy po kolei liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną.
Zapiekamy w temp.180 stopni przez 1 godzinę.