Sposób przygotowania:
Łazanki.
Makaron ugotować aby był al dente i odcedzić. Następnie do garnka przełożyć masło i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Do zeszklonej cebuli dodać kiszoną kapustę oraz przyprawy : liście laurowe, pieprz, lubczyk, kminek i szczyptę chili oraz całość podlać odrobiną wody. Gotować całość przez chwilę od czasu do czasu mieszając. Następnie do kapusty dodać makaron i wszystko zamieszać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej pokrojony w dość grubą kostkę boczek oraz wiejską kiełbasę. Mięso obsypać w trakcie podsmażania przyprawą uniwersalną i lubczykiem. Dodać podsmażone wędliny do makaronu z kapustą i wszystko zamieszać. Przed podaniem można wstawić na 10 minut do piekarnika do zapieczenia lub jeść potrawę odgrzaną uprzednio w mikrofalówce.