iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Łazanki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie gotuję nie tylko na Święta ale również na inne okazje. Bo jest bardzo smaczne, tanie i proste w wykonaniu.

Łazanki z grzybami

Składniki:

Łazanki z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z grzybami
Makaron gotujemy al dente, kapustę płuczemy kilkakrotnie zimną wodą, siekamy nożem i smażymy podlewając wodą około 20 min., cebule kroimy w piórka, grzyby moczymy w wodzie, pieczarki kroimy w plastry i chwilę smażymy z cebulą na łyżce oleju. Przekładamy do garnka kapustę, pieczarki, posiekane grzyby, listki laurowe, ziele angielskie, dodajemy posiekane pomidory bez skórki, słodzimy, solimy, pieprzymy, dodajemy koncentrat i dusimy 15 min. w razie potrzeby podlewamy wodą, następnie dodajemy makaron i chwilę dusimy.