Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łazanki z pieczarkami, kiszoną kapustą i suszonymi grzybami

Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami

 

  • 6 średnich pieczarek
  • 30 -35 dag kapusty kiszonej z marchewką
  • 1/3 szklanki suszonych grzybów
  • 1 szklanka makaronu łazanki (suchego)
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa typu jarzynka

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami
Pieczarki obieramy, kroimy na małe talarki, przesmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, lekko solimy. Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do podsmażonych pieczarek wraz z ugotowanymi suszonymi grzybami. Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z grzybami i razem dusimy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jarzynką.
Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami
Pieczarki obieramy, kroimy na małe talarki, przesmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, lekko solimy. Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do podsmażonych pieczarek wraz z ugotowanymi suszonymi grzybami.
Łazanki z kapustą pieczarkami i grzybami
Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z grzybami i razem dusimy.