monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prawda,że ładnie się prezentuje taka pieczeń? A do tego jest niskokaloryczna więc osoby na diecie też moga się nią delektować, zapraszam:)

Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna

 

  • 340 g piersi z indyka
  • 520 g piersi z kurczaka
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Zmielić w maszynce. Paprykę umyć i wydrążyć z ziaren, Pokroić w drobniutką kosteczkę, dodać do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę posiekać. Razem z marchewką dodać do miski. Dobrze wymieszać składniki. Dodać oliwę oraz wszystkie przyprawy. Ponownie wyrobić masę mięsną. Keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką. Przełożyć mięso, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 45-50 minut. Wyłączyć z piekarnika i zostawić aby troszkę odpoczęło. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego!
Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna
oba rodzaje mięsa zmielić w maszynce do mięsa
Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna
dodać drobno pokrojona paprykę czerowoną
Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna
marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna
dodać przyprawy i natkę i wymieszać dokładnie