Sposób przygotowania:
Leczo
W osobnym garnku podduszam na margarynie pieczarki pokrojone w większe kawałeczki. Solimy i pieprzymy do smaku, dusimy do miękkości. W rondelku w którym już będziemy robić leczo podsmażamy na oliwie cebule pokrojoną w piórka, czosnek wyciśnięty lub pokrojony w drobną kosteczkę. Dodajemy kiełbaskę pokrojoną w kostkę lub talarki, podsmażamy. Dodajemy podduszone pieczarki bez sosiku który się zrobił. Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i dodajemy do całości. Kabaczka obieramy usuwamy miąższ z pestkami z środka i kroimy w większą kostkę dodajemy do rondelka gdy pozostałe składniki są już na w pół miękkie. Wszystko co jakiś czas mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami: pieprz cayenne, bazylią, oregano, słodka papryka, chilli (ja lubię dość ostre). Na koniec wkrawamy pomidory dusimy jeszcze kilka minut. Wszystkie składniki powinny być miękkie, podajemy z chlebkiem. Smacznego.