Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy jest sezon warzywny leczo to świetna propozycja na tanie i smaczne danie.

Leczo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Do garnka wlać olej, dodać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wszystko razem podsmażyć. Cukinię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka z kiełbasą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem gotować około 10 minut, dodać obrane i pokrojone pomidory, razem gotować pod przykryciem około pół godziny. Przyprawić do smaku.
Leczo
Przed przygotowaniem potrawy wszystkie produkty dokładnie myjemy
Leczo
Wszystkie składniki kroimy na kawałki, wkładamy do garnka i dusimy pod przykryciem