Magdalina

Magdalina

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo 13

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowo, smacznie, kolorowo i do sytaaaaaaaa :)

Leczo 13

Składniki:

Leczo 13

 

Sposób przygotowania:

Leczo 13
Cukinię, cebulę, ziemniaki, paprykę - pokroić w kostkę i wrzucić do rondelka z małą ilością wody. Dusić pod przykryciem około 10-15 min. Po tym czasie do warzyw dodać pokrojone pomidory (bez skórki), zgnieciony czosnek, paprykę słodką oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego. Na łyżeczce oliwy podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka. Przyprawić go do smaku odrobiną soli i oregano. Ugotowane warzywa wyłożyć na talerz i przykryć kawałkami kurczaka. Udekorować natką pietruszki. Smacznego!