ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Leczo Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki obiad, kolorowy i smaczny.

Leczo Eweliny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo Eweliny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo Eweliny
Do rondla wlewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojoną w paski cukinię oraz pokrojonego w kawałki pomidora. Solimy, dusimy na niewielkim ogniu. W tym czasie myjemy papryki, kroimy je w paski, i wrzucamy do rondelka. Dodajemy również pokrojone w krążki parówki. Wszystko zalewamy rosołkiem przygotowanym z kostki rosołowej i dusimy do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Leczo doprawiamy odrobiną koncentratu pomidorowego, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami. Smacznego!
Leczo Eweliny
Wszystkie potrzebne składniki kupimy bez problemu w każdym sklepie.
Leczo Eweliny
Pomidory dobrze jest obrać ze skórki przed wkrojeniem do rondelka.
Leczo Eweliny
Kontrastujące ze sobą kolory papryk stanowią atut tej potrawy. Można dodać również paprykę zieloną.