malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Leczo paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Leczo to ulubiona danie mojej rodziny na szybko. Jest bardzo sycące i rozgrzewające, nakładam je też w słoiki a potem pasteryzuję, po otwarciu mamy gotowe danie.

Leczo paprykowe

Składniki:

Leczo paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Leczo paprykowe
Kalarepy obieramy kroimy w kostkę, gotujemy al dente. Papryki, cebule, kiełbasę, czosnek kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oleju 25 min. Ryż gotujemy al dente, do garnka przekładamy ryż, wszystkie warzywa, kiełbasę, podlewamy bulionem, dodajemy koncentrat, chwilę gotujemy jeszcze, pieprzymy, solimy w razie potrzeby.