p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Leczo po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

czyli fasolka szparagowa, papryka zielona, kurki i mięsny dodatek

Leczo po mojemu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo po mojemu

 

  • 2 szt papryki zielonej,
  • 1/2- 1 kg żółtej fasolki szparagowej,
  • 25 dag świeżych kurek,
  • 4 szt kiełbasy zwyczajne,
  • 15-20 dag boczku wędzonego,
  • 1 op. koncentratu pomidorowego,
  • 1 szt. warzywnej kostki,
  • 1 średnia cebula,
  • do smaku cukier sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Leczo po mojemu
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić w 3 cm kawałki, zalać wrzącą wodą, aby fasolka była lekko przykryta, dodać kostkę warzywną i gotować na pół miękko. W między czasie usmażyć pokrojony w kostkę boczek wraz z kiełbasą pokrojoną w kostkę, dodać cebulę, kurki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy, trochę cukru by złamać kwas koncentratu (jak dla kogoś za kwaśne można dodać więcej) oraz sól i pieprz do smaku i lekko poddusić, wszystko połączyć z fasolką, dusić jeszcze trochę aby płyn się zredukował.
Leczo po mojemu
składniki do leczo przygotowane
Leczo po mojemu
osobno fasolka ,osobno boczek i kiełbasa
Leczo po mojemu
mieszamy wszystko razem i dodajemy koncentrat
Leczo po mojemu
do zrobienia potrawy potrzebujemy boczek wędzony