Sposób przygotowania:
Leczo wielowarzywne
Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy posiekaną drobno cebulę na dużej, głębokiej patelni. Gdy sie odrobinę zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię (ja dałam ze skórką) oraz paprykę, podsmażamy 3-5 min na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy jeszcze łyżkę oliwy i dorzucamy na patelnię bakłażana pokrojonego w kostkę oraz pokrojone na plasterki pieczarki. Podsmażamy znowu chwilkę az zmiękną warzywa. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Dodajemy passatę i całośc dusimy około 10 minut. Po tym czasie doprawiamy wszystkimi przyprawami wg upodobań. W razie potrzeby można dolać wody gdyby leczo było zbyt gęste. Po doprawieniu jeśli warzywa nie są jeszcze wystarczająco miękkie,leczo dalej dusimy na małym ogniu. Smacznego:)
szpileczka