Leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne i pożywne danie gorące, które można podać na obiad z ziemniakami lub na kolację z chlebem.

Leczo z cukinią

Składniki:

Leczo z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Najpierw pokroiłam cebulę w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzałam 3-4 łyżki oleju i wrzuciłam pokrojoną cebulę. W między czasie pokroiła w kostkę kiełbasę. Gdy cebula już się zrumieniła wrzucam do niej pokrojoną kiełbasę. Następnie szykuję paprykę i cukinie. Warzywa umyłam, cukinie obrałam, w papryce wydrążyłam gniazda nasienne . Cukinie i paprykę kroję w kostkę i wrzucam do garnka z podduszoną cebulą i kiełbasą. Dodaję 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, i przyprawiam sola, pieprzem, vegetą i majerankiem. Całość mieszam i gotuję na małym ogniu jakieś 20 minut, co jakiś czas mieszając. Danie można podawać z ziemniakami lub z chlebem.