Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo jest moim ulubionym daniem. Gdy dodałam do niego cukinii okazało się, że może być jeszcze lepszej. A więc, dużo cukinii!

Leczo z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Białe kiełbaski kroimy w plastry. Wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Kroimy warzywa w kostkę: marchew, cukinię, paprykę. Doprawiamy świeżymi ziołami, tymiankiem, solą i pieprzem. Podrumieniamy przez 10 minut. Dodajemy trzy łyżki wody i trzymamy pod przykryciem aż wszystko zmięknie. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze 15 minut. Podajemy np. z ryżem i rukolą. 
Leczo z cukinią
Etap 1 - wszystko kroimy w kosteczkę dość grubo
Leczo z cukinią
Etap 2 - podrumieniamy kiełbaskę w garnku
Leczo z cukinią
Etap 3 - dodajemy warzywa i doprawiamy ziołami
Leczo z cukinią
Etap 4 - dodajemy następnie jeszcze pomidory