mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne leczo w nieco innej wersji

Leczo z pulpecikami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z pulpecikami

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pulpecikami
Paprykę myję, kroję w paski, cebule w piórka, cukinie w półksiężyce. Rozgrzewam oliwe, wrzucam warzywa i smażę, a jak zaczną mięknąć dodaję obrane ze skórki pomidory. Dodaję zioła i przyprawy. Duszę jeszcze ok.10 minut.
Mięso mielone łącze z jajkiem, bułką, solą i pieprzem i ząbkiem czosnku. Lepię kuleczki, obtaczam każdą w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Na talerz wykładam leczo i do każdej porcji dodaję kuleczki mięsa.
Leczo z pulpecikami
Kuleczki mięsa mielonego obtaczam dokładnie w bułce tartej
Leczo z pulpecikami
Kuleczki opanierowane smażę na rozgrzanym oleju na patelni na złoto