gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Leczo z cukinią II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwe w przyrządzeniu leczo z parówkami.

Leczo z cukinią II

Składniki:

Leczo z cukinią II

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią II
Margarynę roztapiamy w głębszej patelni, dodajemy obraną cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy pod przykryciem ok. 10 minut. Małe cukinie obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Całość dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Parówki kroimy w plasterki, a pomidory obieramy ze skórki i dodajemy do cebuli i cukinii. Dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Danie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.