Sposób przygotowania:
Leczo z dodatkiem grillowanego kurczaka
Cebulę i czosnek obieramy, następnie cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy, dymkę kroimy drobno, papryki myjemy i oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę, cukinie myjemy i kroimy w kostkę, kiełbaskę również kroimy w kostkę, kurczaka grillowanego obieramy z mięsa i kroimy w mniejsze kawałki. W woku rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy cebulę, dymkę i czosnek – szklimy, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i kurczaka, wszystko razem przesmażamy około 5 minut, następnie dodajemy papryki i podsmażamy kolejne 5 minut, całość przekładamy do dużego garnka dodajemy cukinie i całość mieszamy, doprawiamy paprykami, sola i pieprzem, dodajemy pomidory i 200-250 ml przegotowanej wody, mieszamy i dusimy do miękkości warzyw.