Sposób przygotowania:
Leczo z frankfurterkamiETAP 1:

Papryki i cukinię myjemy, kroimy w niezbyt drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 2:

Frankfurterki kroimy w niezbyt cienkie plasterki.
Świeże pomidory parzymy, ściągamy skórkę, miąższ kroimy w kostkę.
ETAP 3:

W garnku rozgrzewamy oliwę. Smażymy cebulę, a gdy ta się zeszkli dodajemy frankfurterki i smażymy chwilę.
ETAP 4:

Dodajemy papryki i cukinię, smażymy razem, aż zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, ostrą i słodką papryką mieloną, oregano i zioła prowansalskie.
ETAP 5:

Dodajemy pomidory świeże i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Leczo doprawiamy do smaku.