Kropunia

Kropunia

Kucharz
[Przepisów: 8]

Leczo z grzybami, mortadelą i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i sycące leczo z grzybami leśnymi i mortadelą. Można przygotować je zarówno na śniadanie jak i na obiad

Leczo z grzybami, mortadelą i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z grzybami, mortadelą i serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z grzybami, mortadelą i serem
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Grzyby obieramy, kroimy, podsmażamy na maśle i dusimy przez 15 minut. Mortadelę również kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie wraz z cebulką. Gdy się lekko przyrumienią dodajemy pokrojoną cukinię oraz papryki, całość przyprawiamy. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz grzyby. Podczas gdy nasza potrawa się gotuje ścieramy na tarce mały kawałek sera. Kiedy pomidory puszczą soki (można również zagęścić przecierem pomidorowym jeśli ktoś lubi) przekładamy leczo do miseczek i posypujemy startym serem. Gotowe! Gorąco polecam i życzę smacznego;)
Leczo z grzybami, mortadelą i serem
Mortadelę oraz warzywa kroimy w kosteczkę
Leczo z grzybami, mortadelą i serem
Na maśle podsmażamy grzyby leśne, a kiedy puszczą soki solimy
Leczo z grzybami, mortadelą i serem
Do podsmażonej mortadeli dodajemy cukinię i paprykę
Leczo z grzybami, mortadelą i serem
Do garnka z warzywami dodajemy grzyby oraz pomidory i czekamy aż puszczą soki