Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo z kiełbasą- obiad na koniec lata

Leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Kiełbasę kroimy w półplasterki, czosnek i cebulę obieramy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w pióra. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy kiełbasę, cebulą i czosnkiem. Smażymy mieszając i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę myjemy i po usunięciu pestek kroimy w kostkę, dorzucamy na patelnię. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty składników. Pomidory po sparzeniu we wrzątku obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką mieloną papryką. Przykrywamy patelnię przykrywką i dusimy na małym ogniu ok 30 minut mieszając od czasu do czasu.
Leczo z kiełbasą
Paprykę kroimy w dość dużą koastkę i wrzucamy na patelnię
Leczo z kiełbasą
Jak nie mamy dużej patelni z przykrywką, możemy przygotować leczo w garnku z grubym dnem