Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą
Kiełbasę kroimy w półplasterki, czosnek i cebulę obieramy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w pióra. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy kiełbasę, cebulą i czosnkiem. Smażymy mieszając i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę myjemy i po usunięciu pestek kroimy w kostkę, dorzucamy na patelnię. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty składników. Pomidory po sparzeniu we wrzątku obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i słodką mieloną papryką. Przykrywamy patelnię przykrywką i dusimy na małym ogniu ok 30 minut mieszając od czasu do czasu.