Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą i fasolką szparagową
Fasolkę gotujemy na pół twardo. Paprykę kroimy w słupki, cukinie w talarki, ogórki kiszone w kostkę, cebulę w piórka, obrane ze skórki pomidory w kostkę. Na łyzce oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przekładamy ją do garnka i dodajemy ugotowany ryż i fasolkę szparagową. Na oleju przesmażamy cebule i posiekany czosnek, dodajemy paprykę , cukinię oraz ogórki. Dusimy 15 minut. i dodajemy do reszty składników. Przesmażamy na suchej patelni słodką paprykę i dodajemy do garnka z warzywami. doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy i wszystko razem mieszamy. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. - Smacznego -