kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne leczo z dodatkiem żółtej, czerwonej i pomarańczowej papryki oraz pomidorów i kabanosów. Danie polecam na obiad lub kolację.

Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem

 

  • 350 g cukinii
  • 100 g czerwonej papryki
  • 50 g pomarańczowej papryki
  • 50 g żółtej papryki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 90 g kabanosów
  • 1/2 szkl gorącej wody
  • 3 średnie pomidory
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • suszona bazylia do smaku
  • słodka papryka w proszku do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • szczypta ksyltolu
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym i smażymy do zeszklenia.

W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i dokładamy do warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i przekładamy do garnka, dolewamy gorącą wodę i gotujemy. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i dokładamy do garnka.

Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Do ugotowanego lecza dokładamy pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy razem przez kilka minut.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Obraną cebulę i kolorowe papryki kroimy w kostkę.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Umytą i osuszoną z wody cukinię kroimy na mniejsze kawałki.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Cebulę i papryki przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Kabanosy przekładamy na deskę i kroimy na kawałki.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Do smażonych warzyw dodajemy pokrojoną cukinię.
Leczo z kolorowymi paprykami i kabanosem
Sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.