Sposób przygotowania:
Leczo z papryką i kalarepką
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać paprykę, podsmażyć. Następnie dodać cukinię i wszystko razem chwilę poddusić.
Przełożyć do garnka, połączyć z kalarepką. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, wsypać do garnka z warzywami, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup.
Wlać odrobinę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Przełożyć do garnka, połączyć z kalarepką. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, wsypać do garnka z warzywami, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup.
Wlać odrobinę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
LauraLaura
Megi-
mocsłodkości