SUPERPRZEPIS

Leczo z papryką i kalarepką

  • 2
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Leczo z papryką i kalarepką Więcej zdjęć (6)

Warzywne leczo z dodatkiem wędliny jest bardzo smaczne i pożywne. Łatwe, tanie i szybkie do przygotowania.

Składniki:

Leczo z papryką i kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z papryką i kalarepką
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać paprykę, podsmażyć. Następnie dodać cukinię i wszystko razem chwilę poddusić.

Przełożyć do garnka, połączyć z kalarepką. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, wsypać do garnka z warzywami, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup.

Wlać odrobinę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. 
Leczo z papryką i kalarepką
Obrane i pokrojone kalarepki ugotować na półtwardo w wodzie z odrobiną soli.
Leczo z papryką i kalarepką
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę.
Leczo z papryką i kalarepką
Dodać cukinie pokrojone ze skórką, dusić przez chwilę.
Leczo z papryką i kalarepką
Przełożyć do garnka, dodać kalarepkę i podsmażoną kiełbasę.
Leczo z papryką i kalarepką
Połączyć z pomidorami i ketchupem, gotować do miękkości.