Sposób przygotowania:
Leczo Eli z papryką i cukiniąprzygotowanie papryki
Papryki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z papryk usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryk pokroić w słupki.
przygotowanie kiełbasy
Z kiełbasy zdjąć osłonki i pokroić ją w kostkę.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie cukinii
Cukinie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i odkroić końcówki. Cukinie pokroić w kostkę.
przygotowanie pomidorów
Pomidory umyć i górę naciąć na krzyż. Pomidory włożyć do dużego garnka,zalać wrzątkiem i parzyć 3 minuty. Odcedzić pomidory i zalać zimną wodą na3 minuty. Ze sparzonych i zahartowanych pomidorów zdjąć skórkę. Pomidory pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie leczo
W dużym garnku roztopić smalec, dodać kiełbasę, cebulę i smażyć, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać paprykę i cukinię. Na wierzch dodać pomidory, paprykę słodką i keczup. Całość doprawić solą i czosnkiem granulowanym do smaku. Leczo gotować kilka minut do miękkości. Smacznego!