Sposób przygotowania:
Leczo z kabanosami
Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Cukinię oraz papryki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w kostkę. Z papryk wyjmujemy pestki a następnie kroimy ją w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy drobno.
Czosnek obieramy i kroimy drobno. Kabanosy kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i na gorący wsypujemy cebulę i czosnek, podsmażamy przez chwilę mieszając. Następnie dodajemy kabanosy oraz pokrojoną paprykę i przesmażamy z cebulą przez kilka minut. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy z pozostałymi warzywami przez chwilę.
Wlewamy grzyby razem z wywarem oraz dusimy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy. Przesmażamy przez chwilę razem.
Dodajemy przyprawy oraz mieszamy razem. Przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.
Czosnek obieramy i kroimy drobno. Kabanosy kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i na gorący wsypujemy cebulę i czosnek, podsmażamy przez chwilę mieszając. Następnie dodajemy kabanosy oraz pokrojoną paprykę i przesmażamy z cebulą przez kilka minut. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy z pozostałymi warzywami przez chwilę.
Wlewamy grzyby razem z wywarem oraz dusimy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy. Przesmażamy przez chwilę razem.
Dodajemy przyprawy oraz mieszamy razem. Przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje