slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Leczo z kabanosami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smakowite leczo z kabanosami. Szybko się je robi i świetnie smakuje. W sam raz na obiad latem. Polecam.

Leczo z kabanosami

Składniki:

Leczo z kabanosami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kabanosami
Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Cukinię oraz papryki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w kostkę. Z papryk wyjmujemy pestki a następnie kroimy ją w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy drobno.

Czosnek obieramy i kroimy drobno. Kabanosy kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i na gorący wsypujemy cebulę i czosnek, podsmażamy przez chwilę mieszając. Następnie dodajemy kabanosy oraz pokrojoną paprykę i przesmażamy z cebulą przez kilka minut. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy z pozostałymi warzywami przez chwilę.

Wlewamy grzyby razem z wywarem oraz dusimy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy. Przesmażamy przez chwilę razem.

Dodajemy przyprawy oraz mieszamy razem. Przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut.

Zdejmujemy z ognia i podajemy.