Sposób przygotowania:
Pieczony labraks z kolendrą
Ziemniaki obieramy, kroimy w dość grube plastry gotujemy 10 minut w osolonej wodzie – odcedzamy.
Rybę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, nożem nacinamy aż do ości. Rybę oprószamy solą, pieprzem i skórką z limonki.
Naczynie żaroodporne spryskujemy oliwą i układamy na niej plastry ziemniaków. Na ziemniaki dajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli, połowę kolendry, pokrojone w paseczki pomidory suszone. Na ziemniakach układamy ryby, na każdej kładziemy plasterek boczku. Na rybę wyciskamy sok z limonki, skrapiamy ją oliwą i podlewamy białym winem – tak przygotowaną rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut.
Upieczoną rybę dekorujemy resztą kolendry i serwujemy, smacznego.
Rybę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, nożem nacinamy aż do ości. Rybę oprószamy solą, pieprzem i skórką z limonki.
Naczynie żaroodporne spryskujemy oliwą i układamy na niej plastry ziemniaków. Na ziemniaki dajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli, połowę kolendry, pokrojone w paseczki pomidory suszone. Na ziemniakach układamy ryby, na każdej kładziemy plasterek boczku. Na rybę wyciskamy sok z limonki, skrapiamy ją oliwą i podlewamy białym winem – tak przygotowaną rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut.
Upieczoną rybę dekorujemy resztą kolendry i serwujemy, smacznego.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki