Leczo z węgierską kiełbasą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Trzeba na przygotowanie poświęcić około godziny, ale w leniwy dzień można sobie pobaraszkować w kuchni.

Leczo z węgierską kiełbasą

Składniki:

Leczo z węgierską kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z węgierską kiełbasą
Paprykę myjemy, czyścimy z nasion, kroimy najpierw na pół, następnie na plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Na głęboką patelnię wlewamy wodę, aby pokryła dno. Dodajemy paprykę, solimy. Po 5 minutach wrzucamy cebulę, węgierską kiełbasę pokrojoną w plasterki i rozdrobniony czosnek. Mieszamy, dodajemy około 3 łyżeczek papryki słodkiej i pomidory. Dusimy do całkowitego rozpadnięcia się pomidorów od czasu do czasu mieszając.