Sposób przygotowania:
Legumina limonkowa
Limonki sparzyć, zetrzeć z nich skórkę, a sok wycisnąć.Mleko gotować przez chwilę ze skórką (startą) i wanilią. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić na 10 minut pod przykryciem. Później mleko przecedzić przez sitko i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem na białawą masę, wlewać po trochu sok z limonek,nie przerywając ucierania.Przygotować łaźnię wodną.Ustawić miskę na garnku z gorącą wodą,wsypać mąkę,ubijać mikserem do uzyskania jednolitej masy.Miskę zestawić z garnka,cieniutkim strumieniem wlewać gorące mleko, ponownie ustawić na parze i mieszać aż krem zgęstnieje. Deser przelać do foremek (do zapiekania).wystudzić.Oprószyć cukrem pudrem i zapiekać pod grillem piekarnika 10-15 minut. Ozdobić limonkami i podawać na gorąco.