mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Lekka zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa do przygotowania i pożywna zupa

Lekka zupa jarzynowa

Składniki:

Lekka zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa jarzynowa
Kapustę obrać z zewnętrznych liści i poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę, a fasolkę umyć i poobcinać końcówki. Marchewkę pokroić w plastry, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Do bulionu dodać liść laurowy i ziele angielskie. Włożyć marchewkę, kapustę i fasolkę. Gdy zmiekną dodać czosnek i ziemniaki. Gotować ok.20 minut i dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.