Sposób przygotowania:
Lekki indyk na zielono
Cukinię umyłam i pokroiłam w „wstążki” przy pomocy noża do warzyw. Umyte i wysuszone mięso pokroiłam w kotlety, grubości ok. 1,5 cm i rozbiłam delikatnie tłuczkiem. Czosnek przecisnęłam przez praskę i roztarłam z oliwą i odrobiną soli. Ser pokroiłam na ok. 3 cm kawałki. Rukolę umyłam, wysuszyłam i wymieszałam z czosnkiem przygotowanym jak wyżej. Plastry cukinii ułożyłam na desce, tak, aby brzegi zachodziły na siebie, a całość utworzyła dywanik mniej więcej wielkości rozbitego kotleta. Na tak przygotowanym podkładzie ułożyłam mięso, które lekko posoliłam i popieprzyłam. Następnie ułożyłam rukolę i kawałki sera. Całość zawinęłam i spięłam wykałaczkami. Tak samo postąpiłam z resztą składników – wyszły mi 4 roladki - wszystkie ułożyłam w rondlu, posypałam solą i pieprzem i obłożyłam kawałeczkami masła klarowanego. Wszystko podlałam szklanką gorącej wody, przykryłam i gotowałam 30 minut na średnio nagrzanym palniku. Gotowe roladki pokroiłam i podałam z ryżem.
darmiona
dża
Licentia poetica ;)
edytaha
dża
Zapraszam, zapraszam. Goście u mnie mile widziani i nawet nie muszą po sobie zmywać;P
edytaha
Hihihi, a już myślałam, że zaprosisz mnie tylko do pozywania naczyń :D