Sposób przygotowania:
Lekki keks z owocami
1. Śliwki wydrylować, przełożyć do garnka, zalać sokiem wiśniowym, wsypać 1 łyżkę cukru i gotować 3 minuty. Połowę owoców wyjąć, resztę gotować kolejne 3 minuty, zestawić z ognia, wsypać galaretkę wiśniową, zmiksować i ostudzić. 2. Formę wyłożyć folią, wylać galaretkę, ułożyć śliwki. Śmietanę kremówkę ubić z łyżką cukru i cukrem waniliowym, połączyć z żelatyną. Na galaretce ułożyć 1/3 herbatników, zalać śmietaną, przykryć 1/2 pozostałych herbatników i ochłodzić. #. Jabłka pokroić, przełożyć do garnka, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Dodać resztę cukru i 1/2 szklanki wody. Owoce rozgotować, garnek zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, zmiksować, ochłodzić i wlać do formy z resztą galaretek. Przykryć ostatnią warstwą herbatników, wstawić do lodówki, chłodzić całą noc.
Pyza
garger