Sposób przygotowania:
Lekki rosołek z ryżem
Porcję rosołową umieścić w garnku, zalać zimną wodą. Dodać obraną marchew, pietruszkę i seler. Dołożyć przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki. Cebulę obrać, przekroić na pól i opalić nad palnikiem, dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć natkę pietruszki i liść laurowy.
Ryż ugotować na sypko w wodzie, dodać ok. 1,5 woreczka i gotować jeszcze chwilę razem z rosołem. Podawać z pokrojoną marchewką z rosołu i świeżą natką.
Ryż ugotować na sypko w wodzie, dodać ok. 1,5 woreczka i gotować jeszcze chwilę razem z rosołem. Podawać z pokrojoną marchewką z rosołu i świeżą natką.