Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Lekki rosołek z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekki i smaczny rosołek z ryżem.

Lekki rosołek z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lekki rosołek z ryżem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lekki rosołek z ryżem
Porcję rosołową umieścić w garnku, zalać zimną wodą. Dodać obraną marchew, pietruszkę i seler. Dołożyć przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, natkę pietruszki. Cebulę obrać, przekroić na pól i opalić nad palnikiem, dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć natkę pietruszki i liść laurowy.
Ryż ugotować na sypko w wodzie, dodać ok. 1,5 woreczka i gotować jeszcze chwilę razem z rosołem. Podawać z pokrojoną marchewką z rosołu i świeżą natką.
Lekki rosołek z ryżem
Składniki na rosół zalać wodą i gotować na wolnym ogniu.
Lekki rosołek z ryżem
Ryż ugotować na sypko i dodać do zupy (lub można nakładać go na talerze i zalewać rosołem).

Tagi:

ryż