Sposób przygotowania:
lekki śmietankowy tort
Jaja myjemy i oddzielamy dokładnie żółtka od białek.Cukier wraz z białkami ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy żółtka.Dodajemy następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Przelewamy do blachy.( nie musi być tortownica).Pieczemy 40 minut w 180 st.
Do 1/4 szklanki wody dodajemy żelatynę.Podgrzewamy na gazie, rozpuszczamy.Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i dalej ubijamy dodając żelatynę. Gotową masę przekładamy do blachy na biszkopt.Jako dekorację dodajemy na wierzch świeże truskawki.
Do 1/4 szklanki wody dodajemy żelatynę.Podgrzewamy na gazie, rozpuszczamy.Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i dalej ubijamy dodając żelatynę. Gotową masę przekładamy do blachy na biszkopt.Jako dekorację dodajemy na wierzch świeże truskawki.
joaska500
marietta