Sposób przygotowania:
Lekki tort z owocami
BISZKOPT: 5 jajek ubić z cukrem na gładką i jednolitą masę, następnie dodać mąkę przesianą przez sito i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 150 stopni.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę wsypać do zimnej wody, kiedy "napęcznieje" podgrzać i rozpuścić; lekko wystudzić (ciągle mieszając żeby nie powstały grudki). Powoli wlewać do ubitej kremówki ciągle mieszając. Wrzucić umyte owoce i wymieszać. Wylać na wystudzony biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę wsypać do zimnej wody, kiedy "napęcznieje" podgrzać i rozpuścić; lekko wystudzić (ciągle mieszając żeby nie powstały grudki). Powoli wlewać do ubitej kremówki ciągle mieszając. Wrzucić umyte owoce i wymieszać. Wylać na wystudzony biszkopt. Schłodzić w lodówce.
misia53