Sposób przygotowania:
Lekkie casto kawowe
Zagotować 1/2 l wody , rozpuścić w niej kawę i ostudzić. Foremkę wyłożyć folią spożywczą. Poukładać na dnie herbatniki. Masło utrzeć z cukrem dodając jajko , żółtka , mleko w proszku , serek i żelatynę rozpuszczoną w szklance wody. Na herbatniki wylać cześć masy a następnie ułożyć na niej biszkopty zamaczane w kawie. Na biszkopty wyłożyć masę , następnie znów ułożyć biszkopty zamaczane w kawie . Na wierzchu ciasta powinna być masa . Całość należy posypać startą czekoladą . Przed podaniem ciasto należy schłodzić w lodówce około 2 godziny . Porady; Zamiast czekolady możemy użyć kakao do posypania ciasta. Żelatynę należy rozpuścić w gorącej wodzie a następnie ostudzić. Ciasto jest wspaniałe polecam i życzę... SMACZNEGO