Sposób przygotowania:
Leniwe pierogi z nutą orientu
W garnku gotujemy pokrojonego w kostkę ananasa z odrobiną wody, posypujemy stewią - gotujemy aż delikatnie zmięknie.Mieszamy jajko z twarogiem, Następnie dosypujemy mąkę ciągle mieszając, szczypta soli, cynamon i kardamon - mieszamy. Na tacy opruszonej mąką formujemy z ciasta 'rulony' i kroimy na małe kawałkiDo gotującej wody wrzucamy delikatnie pierogi. Wyciągamy kiedy wypłyną.Ot cała filozofia :) Pierogi polewamy ananasem, opcjonalnie dodajemy troszkę jogurtu naturalnego, posypujemy odrobiną wiórek kokosowych i cynamonem! Smacznego!!!
![Leniwe pierogi z nutą orientu Leniwe pierogi z nutą orientu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/leniwe-pierogi-z-nuta-orientu-329856.jpg)