Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leniwe pierogi z masłem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Leniwe pierogi ze smażoną cebulką są pyszne

Leniwe pierogi z masłem i cebulką

Składniki:

Leniwe pierogi z masłem i cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Leniwe pierogi z masłem i cebulką
Cebulę bardzo drobno posiekać. Na stolnicę przesiać mąki, wbić jajko, dodać przemielony ser twarogowy, połowę posiekanej cebulki i szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 1 cm. pokroić kwadraty. włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować ok 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową. Drugą połowę cebuli podsmażyć na rozgrzanym maśle.