Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leniwe pierogi z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Leniwe pierogi to smaczne, proste i szybkie danie

Leniwe pierogi z cynamonem

Składniki:

Leniwe pierogi z cynamonem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leniwe pierogi z cynamonem
Obie mąki przesiać na stolnicę, dodać przeciśnięty przez praskę ser, całe jajko i szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową na talerze. Podawać polane stopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.