Sposób przygotowania:
Leniwy karobowiec z owocami1.

Jabłka pokroić w dużą kostkę i wrzucić do miski, dosypać cukier.
2.

Wsypać całe opakowanie cukru waniliowego.
3.

Wsypać mąkę tortową oraz orzeszki piniowe.
4.

Dosypać karob oraz proszek do pieczenia.
5.

Całe jajka roztrzepać w kubku i wlać do miski.
6.

Na końcu wlać olej z pestek winogron. Miskę pozostawić na około 30 minut.
7.

Po upływie pół godziny wszystkie składniki wymieszać łyżką.
8.

Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przelać ciasto.
9.

Wierzch posypać borówkami amerykańskimi.
10.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
11.

Wystudzić na kratce.
12.

Smacznego !
Di bloguje