Sposób przygotowania:
Leniwy karobowiec z owocami1.
Jabłka pokroić w dużą kostkę i wrzucić do miski, dosypać cukier.
2.
Wsypać całe opakowanie cukru waniliowego.
3.
Wsypać mąkę tortową oraz orzeszki piniowe.
4.
Dosypać karob oraz proszek do pieczenia.
5.
Całe jajka roztrzepać w kubku i wlać do miski.
6.
Na końcu wlać olej z pestek winogron. Miskę pozostawić na około 30 minut.
7.
Po upływie pół godziny wszystkie składniki wymieszać łyżką.
8.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przelać ciasto.
9.
Wierzch posypać borówkami amerykańskimi.
10.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
11.
Wystudzić na kratce.
12.
Smacznego !
Di bloguje