Sposób przygotowania:
Karkówka z suszonymi grzybami
Karkówkę płuczemy i osuszamy. Tak przygotowaną dzielimy na plastry o grubości około 1 -1,5cm. Pokrojoną karkówkę przekładamy do miski lub garnka i dodajemy do niej przyprawy- sól, pieprz, paprykę, pokrojony lubczyki, rozmaryn, pietruszkę, liście laurowe. Następnie wlewamy olej i całość dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i odstawiamy do chłodu na około 5-6 godzin. Grzyby przekładamy do garnka i zalewamy letnią wodą. Gotowe mięso przekładamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy do zrumienienia. Między czasie cebulę kroimy w plasterki. Tak przygotowaną dodajemy do mięsa. Smażymy całość około 5 minut. Po tym czasie do karkówki dodajemy grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Całość przykrywamy i dusimy do miękkości. Gotowe mięso powinno być miękkie, a sos powinien się zagęścić.