EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Letni szybki bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka prosta i pyszna potrawa

Letni szybki bigos

Składniki:

Letni szybki bigos

 

  • 2 średnie główki młodej kapusty
  • 50 dag kiełbasy
  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • słoik sosu słodko-kwaśnego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa prowansalska

Sposób przygotowania:

Letni szybki bigos
1. Kapuste myjemy, szatkujemy i solimy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Gotujemy aż woda odparuje.
2. Cebulę kroimy niezbyt drobno, a kiełbasę i oczyszczone pieczarki w kostkę. Wszystkie skadniki kolejno podsmażamy (uważając aby pieczarki nie odparowały) Dodajemy do apusty.
3. Wlewamy sos słodko-kwaśny, przyprawiamy, mieszmy i chwilę gotujemy