Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Letnia fasolka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To jest tradycyjny sposob na grecka fasolke.Ze swiezym chlebkiem i feta szybko znika z talerza

Letnia fasolka

Składniki:

Letnia fasolka

 

  • 1 kilo zielonej fasolki
  • 2 pokrojone w kostke ziemniaczki
  • 4 male kabaczki lub nie
  • 1 duza cebula
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 szklanka swiezo startych pomidorow lub przecier pomidorowy
  • sol,pieprz
  • 4-5 lyzek oliwy z oliwek
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Letnia fasolka
Fasolke pluczemy i obieramy z wlokien, najlepiej z obu stron. Rozgrzewamy oliwe . wrzucamy cebulke i fasolke i dusimy na malym ogniu 0k. 5 min. mieszajac co troche aby sie nie przypalilo. Nastepnie dodajemy przyprawy, natke i zalewamy pomidorami. Podlewamy woda i gotujemy. Jak fasolka bedzie prawie gotowa dodajemy pokrojone ziemniaczki i kabaczki i gotujemy jeszcze 0k. 20 min.Smacznego

Tagi:

fasolka