Sposób przygotowania:
Letnia zupa z grzankami
1. Na łyżce oliwy lekko podsmazamy cebulkę z ziemniakami
2. dodajemy bulion, marchewkę, fasolkę, seler wraz z liściami, liść laurowy oraz ziele angielskie.
3.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy botwinkę i przyprawy
4.gotujemy przez chwilę i dodajemy do smaku śmietany
5.z cibaty lub bagietki robimy grzanki: kroimy w plastry grubości ok 1,5-2 cm układamy na elektrycznym grilu i polewamy oliwa zapiekamy tak długo aż beda złoto brązowe.(jak ktos nie posiada grila mozna zrobić na patelce)
5.przed podaniem usunąc liście selera oraz liść laurowy i ziele angielskie
6. podawać na gorąco z grzankami u góry. Smacznego :)
2. dodajemy bulion, marchewkę, fasolkę, seler wraz z liściami, liść laurowy oraz ziele angielskie.
3.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy botwinkę i przyprawy
4.gotujemy przez chwilę i dodajemy do smaku śmietany
5.z cibaty lub bagietki robimy grzanki: kroimy w plastry grubości ok 1,5-2 cm układamy na elektrycznym grilu i polewamy oliwa zapiekamy tak długo aż beda złoto brązowe.(jak ktos nie posiada grila mozna zrobić na patelce)
5.przed podaniem usunąc liście selera oraz liść laurowy i ziele angielskie
6. podawać na gorąco z grzankami u góry. Smacznego :)