Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Lin w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lin w śmietanie to całkiem ciekawe i dobre danie

Lin w śmietanie

Składniki:

Lin w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Lin w śmietanie
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, przekrajać wzdłuż na połówki, usuwając kręgosłup, płetwy i ogon, pokrajać na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować. Pod koniec włożyć rybę i posolić . Ugotowane ryby ułożyć w naczyniu, zalać śmietaną wymieszaną z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu, doprawić.

Tagi:

lin tarta beza bezy