milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Litewskie kibiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest to stary przepis na litewskie kibiny

Litewskie kibiny

Składniki:

Litewskie kibiny

 

Sposób przygotowania:

Litewskie kibiny
Cebulę obieramy i siekamy. Wrzucamy cebulę na patelnię i podsmażamy. Dodajemy mielone mięso i podsmażamy całość. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Margarynę wrzucamy do garnuszka i roztapiamy. Mąkę mieszamy z wystudzoną margaryną, 4 jajkami, śmietaną i drożdżami, oprószamy solą. Zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Napełniamy je farszem, zlepiamy i formułujemy pierogi. Układamy je na blachę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.