agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Łódeczki grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie czyli ogórki z nadzieniem paprykowym.

Łódeczki grzybowe

Składniki:

Łódeczki grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Łódeczki grzybowe
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zeszklić na patelni. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie dodać do cebuli, schłodzić. Połączyć z ryżem, jajkiem i pokrojoną w kostkę kiełbasą. Doprawić solą i pieprzem, dodać także zieleninę. Ogórki obrać, wydrążyć środek i napełniać farszem. W rondlu rozgrzać pozostały tłuszcz, ułożyć blisko siebie ogórki, oprószyć bazylią i dusić około 20 minut pod przykryciem. Sos można zagęścić mąką z wodą..